Pwr Boxin blogi

29.6.2023
Uuden energian ratkaisut – mikä puhuttaa juuri nyt?

 

”Kannattaako aurinkosähköjärjestelmää asentaa nyt, kun sähkö on ollut halpaa? Tämä on yksi eniten puhuttavista kysymyksistä alalla tällä hetkellä”, toteaa Tommi Oranen, Pwr Boxin liiketoiminnan kehityspäällikkö.

”Hetkellisestihän sähkön hinta laski arvonlisäveron alennuksen vuoksi”, Oranen muistuttaa. Suomessa sähkön arvonlisäveroa laskettiin 24 prosentista 10 prosenttiin joulukuusta 2022 huhtikuun 2023 loppuun asti.

”Täytyy myös muistaa, että aurinkosähköjärjestelmä on pitkän ajan investointi, jonka käyttöikä on kymmeniä vuosia. Vaikka pörssisähkö olisi hetkellisesti alhaalla, pitkässä juoksussa aurinkosähkön investoinnit maksavat edelleen itsensä hyvin takaisin”, hän vinkkaa.

Pörssisähkö kiinnostaa – älykkäät ratkaisut avuksi
Pörssisähkö. Se onkin termi, joka on noussut suuren yleisön puheisiin vasta vuoden 2022 syksyllä. Aiemmin kovin moni ei ollut kiinnostunut sähkön hinnan seuraamisesta, mutta viime syksyn ennätyskorkeat sähkölaskut pistivät monen kuluttajan pohtimaan sähkösopimuksen vaihtamista pörssisähköön.


Google Trends näyttää, että kiinnostus pörssisähköön heräsi kunnolla vasta 2022 syksyllä

Pörssisähkön hinnan seuraaminen siis kiinnostaa. Oranen sanookin, että tämä sopii hyvin yhteen aurinkosähkön ja koko Pwr Boxin konseptin kanssa: älykkäillä ratkaisuilla saadaan rakennettua kokonaisuus, jossa sähkönkulutusta voi optimoida pörssisähkön mukaisesti ja esimerkiksi aurinkosähkön kuormanhallinta on automatisoitu.

Helteellä myös rakennusten jäähdytystarve muistuu monen mieleen. Uudet energian ratkaisut tuovat asumiseen joustavuutta ja uusia mahdollisuuksia: ilmalämpöpumppujen kysyntä on kovimmassa piikissään aina helteiden aikoihin. Rexelillä on varauduttu kesään, ja saatavuus on hyvää niin ilmalämpöpumpuissa kuin aurinkosähkötarvikkeissa.

Asiantuntemusta ja tukea uuden energian projekteihin
Rexelin Pwr Box -konseptissa yhdistyy uuden energian ratkaisut sekä asiantuntemus. Kattavasta katalogista löytyy tietoa eri ratkaisuista: aurinkosähköstä, sähköauton latauksesta, älykodeista sekä ilmalämpöpumpuista, asiantunteva tiimimme tukee sekä auttaa kaiken kokoisissa projekteissa.
 


Haluatko kuulla lisää?
Tommi Oranen
Liiketoiminnan kehityspäällikkö (Pohjois-Suomi)
tommi.oranen@rexel.fi
puh. 010 5093 644

 Avaa katalogi